Rotterdammer Jan Meijer wint Herman Divendal Award 2018

Jan Meijer is de winnaar van de Herman Divendal Award 2018. Deze jaarlijkse prijs van € 10.000 wordt uitgereikt door stichting In den Vreemde aan een bruggenbouwer tussen verschillende culturen. Jan Meijer werkt onder andere nauw samen met Podium Grounds.

Jan Meijer is beeldend kunstenaar, muzikant en directeur van het Rotterdams Volkstheater. Uit het juryverslag: ‘Zijn territorium is de hele stad. Hij zet zich 200% in om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de cultuur van Rotterdam. Circus, muziek, verhalen, theater – iedereen mag meedoen, van alle mogelijke culturele achtergronden. Zelf staat hij zelden op de voorgrond. Maar als de tenten ergens moeten worden opgezet, staat hij als eerste klaar’.

Stichting In den Vreemde beheert de nalatenschap van schrijfster en activiste Mies Bouhuys (1927-2008). Hiermee worden kunstenaars, activisten, journalisten en academici ondersteund die onder druk staan vanwege hun werk en overtuigingen. Ter ere van de eerste voorzitter, Herman Divendal (1948-2015), reikt In den Vreemde de Herman Divendal Award uit. Hij was als directeur van AIDA Nederland een steunpilaar voor vervolgde en gevluchte kunstenaars. De uitreiking van de prijs vindt jaarlijks plaats op 8 februari als een in memoriam aan de sterfdag van Herman Divendal. In 2017 was de eerste editie.

Bekijk hieronder onze eerdere reportage over Jan Meijer.

(Foto: Bob Bronshoff)

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat