Rotterdammers 4 Rotterdammers laat wensen uitkomen

Goede voornemens, wie heeft ze niet? Je kan een poging doen om te stoppen met roken, gaan sporten of afvallen vallen, maar je kunt ook de wens van een Rotterdammer laten uitkomen. Barbara van den Bosch en Robin Westerveld van Rotterdammers 4 Rotterdammers (R4R) zetten zich daarvoor in. 

R4R is een organisatie die zich inzet voor Rotterdamse belangen vanuit het bedrijfsleven, de samenleving, de politiek of het onderwijs. Op maatschappelijk gebied hebben ze al veel betekend. Zo is er gewerkt aan voor ‘Hockeyclub Feyenoord’. De achterban van R4R, bestaande uit ruim zeventig ondernemers, realiseerde hier een nieuw clubhuis. Ook wordt er volgende week, samen met Zadkine, ‘De Rotterdamse Ondernemerslunch’ gehouden waarbij dertig studenten met ondernemers kunnen praten over hun carrière.

Vanaf januari komt daar ‘De wens van Rotterdam’ bij. Van den Bosch en Westerveld zamelen samen met de Rotterdamse lokale krant De Havenloods wensen in van stadgenoten. Elke maand trekt de wensencamper de stad in om langgekoesterde wensen van jezelf of van anderen uit te laten komen. Voor het zover is, zijn de dames de decembermaand nog druk bezig met het opknappen van de jaren negentig camper. Van den Bosch: “Wij zijn op zoek naar de twaalf leukste, mooiste en bijzonderste verhalen.” Westerveld benadrukt: “Het gaat ons op de Rotterdamse manier van gewoon doen. Wij willen bij de mensen in de stad graag iets doen dat dichtbij ze staat. Zoals een opa die nog een keer naar Feyenoord wilt.”

De actie is geïnspireerd op televisieprogramma’s die wensen laten uitkomen. “Wij zagen wensen die makkelijk in vervulling konden gaan en wilden dat ook in Rotterdam voor elkaar krijgen,” aldus Van den Bosch.
Haar grootste wens is voor haar oma: “Mijn oma is van de kerk en zou graag met de hele familie op kerstavond de nachtmis bijwonen in de Laurenskerk. Ik denk dat ik zondag over een paar weken alleen met oma op een kerkbankje zit, maar het begin is er.” Collega Westerveld heeft ook een wens voor haar familielid: “Een hele leuke vent voor mijn moeder die lief voor haar is.”

Van den Bosch: “Inmiddels zijn er vijfentwintig uiteenlopende wensen binnengekomen. Van leren stijldansen tot waterputten slaan in Kenia! Het aanleggen van een tuintje in Schiedam en koken bij mensen thuis!” De wensen kunnen in een brief worden opgestuurd naar Robin en Barbara (R4R), t.a.v. De wens van Rotterdam, Rotterdam Airportplein 55, 3045 AP Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat