Rotterdammers bouwen droomhuis in oude school

Fantaseer jij er ook wel eens over? Je eigen droomhuis van de grond af aan opbouwen? Niet veel mensen durven die uitdaging ook echt aan te gaan. Het vergt behoorlijk veel doorzettingsvermogen en geduld tegelijk. Michelle Bauer gaat in het Oude Noorden die uitdaging aan nu ze samen met haar vriend Martijn ieen deel van een oud schoolgebouw voor €1 heeft over gekocht van de gemeente.

Een huis kopen of bouwen is natuurlijk nooit van z’n leven zo goedkoop. “We moeten samen met andere bewoners die in dit gebouw een appartement gaan inrichten ervoor zorgen dat de fundering vervangen wordt en dat het gebouw onderhouden wordt. Alleen de fundering kost al vier ton. Dat bedrag moeten we met z’n zevenen ophoesten.” aldus toekomstig bewoner Michelle.

Het gebouw van de ‘Openbare Gymnastiek School’ is overigens niet het eerste schoolgebouw dat door particulieren is opgeknapt om er vervolgens te gaan wonen. In een schoolgebouw aan de C.P. Tielestraat gebeurt dit al een paar jaar eerder. De verbouwing was een langdurig proces maar Kaspar Gunneweg had voor geen goud ergens anders willen wonen. “Dit is ons paradijs, ons Hof van Eden geworden.” aldus de gelukkige bewoner.