Rotterdammers en Catalanen bouwen een menselijke toren

Op het Noordereiland en het Schouwburgplein gaan honderden mensen samen een menselijke toren bouwen. Dit is een eeuwenoude traditie uit Catalonië die wordt uitgevoerd door zogenaamde Castellers. Voor organisatrice Tante Nino is het een droom die uitkomt.

Tante Nino komt van oorsprong uit Georgië, maar werd verliefd op een Nederlandse man en kwam zo in Rotterdam terecht. Ze noemt zichzelf Tante Nino, omdat veel mensen denken dat Nino een mannennaam is. In Georgië is dit een normale vrouwennaam. Haar cultuurpodium op het Noordereiland draagt ook dezelfde naam. Hier komt ook de liefde voor de Castellers naar voren met een bijzondere expositie. Kunstenaar Menno Dijkhuis heeft schilderijen gemaakt van de Castells. Hij woont zelf in Catalonië en is verliefd op de sport: “Ik heb eindelijk het gevoel dat ik ergens thuis hoor.”

Ook Tante Nino was direct verliefd op de traditie die ze via haar nichtje leerde kennen. Ze is twee jaar bezig geweest om de Castellers naar Rotterdam te halen. Het was een grote organisatie om de 150 Castellers naar Rotterdam te halen. Tante Nino wilde hen niet onderbrengen in hotels, omdat dit duur zou worden. Ze zijn daarom ondergebracht bij Rotterdammers zodat ze kennis met elkaar zouden kunnen maken.

De Castellers geven workshops en op 6 mei gaan ze samen met Rotterdammers op het Noordereiland torens bouwen. Op 7 mei doen ze dat nog een keer tijdens Circusstad op het Schouwburgplein.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat