Rotterdammers halen herinneringen op aan oud-burgemeester Bram Peper

Voormalig burgemeester van Rotterdam Bram Peper is op zaterdag 20 augustus op 82-jarige leeftijd overleden, dat laat de familie weten. Van 1982 tot 1998 was Peper burgemeester van onze stad, waarna hij kortstondig de post van minister van Binnenlandse Zaken bekleedde. Veel Rotterdammers staan stil bij het overlijden van deze belangrijke man.

Het overlijden van oud-burgemeester Bram Peper komt bij een deel van de Rotterdammers hard binnen. Op het stadhuis aan de Coolsingel ligt een condoleanceboek dat door allerlei mensen wordt getekend. Sommigen kenden hem persoonlijk en anderen zijn door hem geïnspireerd.

“Bram Peper had echt een grote visie voor de stad”, vertelt Rob Freijsen die de oud-burgemeester vaak sprak toen hij nog bij RTV Rijnmond werkte. “Wij waren bijvoorbeeld erg kritisch op de Erasmusbrug, maar achteraf had hij wel gelijk.”

“Bram kwam toen ik jong was bij mij thuis”, vertelt een van de voorbijgangers. “Mijn vader werkte met hem en het was zo bijzonder als hij langskwam.”

Het blijft op dag twee dan ook nog een komen en gaan van mensen die hem willen bedanken of hebben gekend. Tot en met vrijdagmiddag kan er nog geschreven worden in het condoleanceregister.