Rotterdammers in Delfshaven in actie voor vluchtelingen

De stroom aan vluchtelingen naar Europa is al geruime tijd een gekend fenomeen in ons land. Met tienduizenden tegelijk komen hoofdzakelijk aan in Griekenland. Een land dat al met een crisis te kampen heeft, en dus nu ook nog eens al die vluchtelingen moet opvangen. Sinds de foto van het verdronken Syrische jongetje op een Turks strand viral ging, is er bij veel mensen iets los gekomen. Er moet hulp komen voor de vluchtelingen. Maar hoe?
Rotterdammer Berry stelt zijn huis beschikbaar als opslag voor goederen, die in de herfstvakantie met een karavaan mee zullen vertrekken richting Griekenland. Het COA roept via hun website op, geen goederen meer te brengen naar hun opslagplaatsen of aanleverpunten. Dit geldt echter niet voor goederen die bestemd zijn voor Griekenland. Daar schijnt volgens locale hulporganisaties nog steeds behoefte te zijn aan spullen als; Kleding, tenten, medicijnen, voeding en meer.

Ook de mening van verschillende Rotterdammers werd koft gepijld. De meerderheid geeft aan dat ze het belangrijk vinden dat we hier iets aan doen, op welke manier dan ook.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Volg ons dossier over Vluchtelingen in Rotterdam