Rotterdammers Jaël en Angelika demonstreren voor het recht op abortus

Dit weekend vond de ‘Mars voor het leven’ van de anti-abortuslobby plaats in Den Haag. Dat was voor de Rotterdamse Jaël en Angelika reden om af te reizen naar de stad om daar te demonstreren vóór het recht op abortus. Angelika heeft zelf een abortus ondergaan en vindt dat iedere vrouw dat recht heeft. Door mee te doen met de protestactie hoopt ze het negatieve geluid rondom abortus te veranderen. 

De ‘Mars van het Leven’ wordt ieder jaar in november gehouden. Het is de traditionele afsluiter van de ‘Week van het Leven’ dat door partijen wordt georganiseerd die tegen abortus zijn. Door de coronacrisis was de mars dit jaar veel kleiner dan vorig jaar. Een groep van ongeveer vijftig mensen liep mee met de optocht. Vorig jaar waren dat er nog zo’n tienduizend.

De tegendemonstranten, waaronder Jaël en Angelika, stonden een stuk verderop. Angelika is één van de sprekers tijdens de demonstratie. Voor haar is het een emotioneel moment. Zij heeft zelf toen ze 17 was een abortus moeten ondergaan. Ze vindt het nog steeds moeilijk om erover te praten, maar ze weet wel dat ze de juiste beslissing heeft genomen.

“Het is geen makkelijke keuze. De keuze voor een abortus is altijd een moeilijke.” Het is voor haar ontroerend om zoveel steun te krijgen tijdens de demonstratie. “Het is mooi om de steun te voelen en om te merken dat het grootste gedeelte van de mensen je begrijpt.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat