Rotterdammers klimmen in de pen voor mensenrechten

Amnesty International organiseerde afgelopen weekend een schrijfmarathon voor mensen die onterecht vast zitten. Rotterdammers schreven een persoonlijke brief aan mensen in gevangenschap met als doel; het gevoel dat iemand aan hen denkt. Vooral tijdens de decembermaand. 
Rotterdamse initiator Merie ontvangt de deelnemers in het NN DE Café naast het station. “Wat je kunt doen is een brief schrijven naar de autoriteiten om aandacht te vragen voor mensen die onterecht vastzitten of gediscrimineerd worden, maar je kunt ook kaarten sturen naar de mensen om wie het gaat. Je kunt al in vijf minuutjes iets van betekenis doen”, aldus Merie.

“Ik doe mee aan de schrijfmarathon en kom zo op voor mensenrechten. Ik denk dat wij als vrije mensen in een vrije samenleving de rol hebben om ook anderen die vrijheid te gunnen en op te komen als ze dat ontzegd wordt”, aldus een van de schrijvende deelnemers. Merie vertelt dat vorige schrijfacties positieve gevolgen hebben gehad en dat de deelnemers dus echt hun steentje kunnen bijdragen door brieven te schrijven.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat