VIDEO | Rotterdammers laten stem horen in Den Haag voor Unmute Us!

Hoewel het Unmute Us! protest niet door kon gaan in Rotterdam dankzij net ingezaaide bloembollen, tonen Rotterdammers hun ongenoegen over het beleid van de overheid rondom de evenementenbranche op het Malieveld in Den Haag. “Ik heb al een hele lange tijd niet meer zo veel blije mensen gezien,” vertelt een demonstrant.

“Het is echt overweldigend. Iedereen is aan het feesten,” vertelt een Rotterdamse demonstrant. “Het is echt een demonstratie waarvan je denkt, wij staan hier echt voor wat we willen bereiken, namelijk dat de clubs weer open mogen. Iedereen is daar echt aan toe.” Ook al is het in Den Haag, Rotterdam wordt goed vertegenwoordigd. “Ik zie karren van Perron, van Weelde, je ziet echt dat Rotterdam aanwezig is.”

Bekijk hier de beelden van het protest.
De tekst gaat door onder de video.

De Rotterdamse organisatie van het Unmute Us! protest heeft de afgelopen dagen hard gewerkt om Rotterdam te kunnen vertegenwoordigen in Den Haag. Vrijdag liet al Paula Bisschop van Révolt, organisator van de demonstratie, al weten dat ze hoopt dat er veel Rotterdammers in Den Haag aanwezig zullen zijn. Paula: “Natuurlijk willen we laten zien dat het leeft in Rotterdam, daarom zou ik vooral iedereen oproepen om naar Den Haag te komen. Het is maar één treinritje verwijderd van je vrijheid dus doe die moeite.”