Rotterdammers leveren massaal oude kerstboom in in ruil voor 50 eurocent

Het is nu voor het tweede jaar op rij dat er op verschillende plekken in de stad oude kerstboom kunnen worden ingeleverd in ruil voor 5 0 eurocent. Dit idee komt uit de koker van wijkconciërge Jolanda van der Molen. Rotterdammers komen massaal hun boom brengen naar de verschillende verzamelpunten.

“Wij doen dit zodat het allemaal gezamenlijk in wordt geleverd en de bomen niet rond blijven slingeren. En zodat er dan niet ergens een brandje mee gestookt kan worden bijvoorbeeld”, legt Jolanda uit. In een mum van tijd ligt op woensdagmiddag het Ganzerikplein in Schiebroek vol met tientallen bomen. “We hebben er nu vier ingeleverd, maar komen er straks nog een paar brengen. We hebben er in totaal elf of twaalf verzameld”, vertelt Dax. Hij levert de bomen met zijn vader in. “We zitten op zo’n tachtig bomen nu”, zegt Jolanda. Ze turft druk de bomen die binnenkomen.

“Wij vonden het heel leuk voor de kinderen om zo te leren dat ze geld kunnen verdienen en ze waren er ook lekker zoet mee. Ze hebben het hele weekend buiten bomen verzameld in de wijk”, vertelt een moeder blij. Vorig jaar haalde Jolanda met de actie ongeveer 430 bomen op. “Ik verwacht dat we dit jaar nog meer bomen ophalen. We zijn nog steeds bezig. Zaterdag staan we ook nog op de Peppelweg. Ik word er helemaal enthousiast van. En als ik dan zie dat de mensen er ook enthousiast van worden dan gaan we dat volgend jaar gewoon weer doen”, besluit ze.