Rotterdammers maken niet allemaal gebruik van hun recht op energietoeslag

Met de huidige energieprijzen is het voor veel Rotterdammers lastig om de energierekening te betalen. Volgens het CBS is de gemiddelde stijging inmiddels 86 procent. Daarom is het mogelijk om energietoeslag aan te vragen: een toeslag speciaal voor het betalen van gas en stroom.

Wethouder armoedebestrijding, schuldenaanpak en informele zorg Michiel Grauss ziet echter dat nog steeds weinig Rotterdammers gebruik maken van de regeling, en dat terwijl ze er wel recht op hebben. Vooral veel oudere Rotterdammers, die wat minder vaardig zijn met de online aanvraagsystemen, lopen tegen problemen aan.

Hulp
Daarom organiseerde de gemeente afgelopen week, tijdens de week van Extraatje010, verspreid door de stad inloopspreekuren om ondersteuning te bieden aan Rotterdammers. Dat resulteerde op sommige plekken in een stormloop; er werden op sommige locaties wel meer dan 50 Rotterdammers per dag geholpen.

Hoewel de extra spreekuren nu weer voorbij zijn, blijft het wel mogelijk om door de hele stad binnen te lopen bij de diverse welzijnsorganisaties. “Wie hulp nodig heeft, kan altijd gratis terecht” aldus wethouder Grauss. Loop dus zeker eens binnen bij jouw Huis van de Wijk als je er niet helemaal uitkomt!

Niet alleen stroom en gas worden duurder, ook boodschappen stijgen in prijs. Afgelopen week stelden we op straat vragen aan Rotterdammers over de prijs van een doosje eieren