Rotterdammers met de warmte massaal met de metro naar ‘Hoek van Holland Strand’: “Mijn klandizie is verdubbeld”

Al meer dan 115 duizend strandliefhebbers, waarvan een groot deel uit Rotterdam, hebben de nieuwe metrohalte ‘Hoek van Holland Strand’ gebruikt. De nieuwe halte stopt recht voor het strand. Deze overvolle metrolijn betekent drukke stranden en vollere restaurants. Zo vertelt Henk, de manager van strandtent FF Tijd: “We zagen de afgelopen maanden onze klandizie verdubbelen.”

Jacco van Dam, voorzitter van de wijkraad, benadrukt dat de drukte in de metro meevalt omdat de RET op warme dagen vaker de metro inzet, bijna 7 à 8 keer per uur, in plaats van de normale 3 per uur. Wel benadrukt Jacco dat met meer mensen er ook meer kans is op een incident en daarom heeft hij aan de politie gevraagd voor meer personeel op warme dagen.
Positieve ontwikkeling

Bewoners zien dat de metro veel voller zit en dat het drukker is geworden in Hoek van Holland, maar zien dit positief: “Ik vind de metro heel mooi geworden en dat kon Hoek van Holland wel gebruiken”. Ook vertelt een bewoner dat er minder autofiles zijn in Hoek van Holland omdat strandgangers nu vaker de metro nemen.