Rotterdammers proeven online van de sfeer voor hun nieuwe studie

Wie komend jaar aan een nieuwe opleiding wil beginnen, kan nu niet niet zo makkelijk de sfeer op school proeven. Onderwijsinstellingen in de stad doen wat ze kunnen om nieuwe studenten toch een goede studiekeuze te laten maken.

“Tot nu toe bevalt het eigenlijk best goed”, vertelt Arie Spruit, persvoorlichter van Zadkine. “Wie benieuwd is naar onze opleidingen kan online meekijken naar lessen. Daardoor kunnen er misschien wel meer leerlingen meekijken naar wat we te bieden hebben.”
De mbo-instelling zoekt daarnaast contact met nieuwe studenten via social media. “Zo hadden we pas een Instalive waar zo’n honderd mensen meekeken. Dat zijn interessante nieuwe manieren om leerlingen te bereiken.”

Ook de Erasmus Universiteit biedt online meeloopdagen aan. “Die worden gegeven door studenten die normaal gesproken ook potentiële nieuwe studenten opvangen en rondleiden” vertelt persvoorlichter Meral van Leeuwen. Door de lockdown kon een Open Dag op de universiteit in Kralingen niet door gaan. “Maar met de online meeloopdagen hopen we de nieuwe studenten alsnog een aardige blik op de studies te gunnen.”

Hogeschool Rotterdam heeft deze week Open Dagen staan op Facebook. “We hebben de aankondigingen een beetje laten aansluiten bij de belevingswereld van de studenten met blokkenschema’s en dergelijke vertelt Jeroen Cok van de hogeschool. “Die Open Dagen zijn nu eigenlijk 24/7. Studiekiezers kunnen online elke dag bij ons terecht.”

Toelating
De Rotterdamse Naomi Streefkerk uit Rubroek wil graag naar de Willem de Kooning Academie. Normaal gesproken zou ze voor haar toelating voor de opleiding docent beeldende vorming naar de school zelf moeten om te laten zien wat ze kan. Nu doet ze haar opdracht thuis en levert ze het digitaal in.

“Dat is even wennen”, vertelt ze. ,,Maar wel te doen. Ik mocht kiezen uit een paar verschillende opdrachten en heb gekozen voor een opdracht waarvoor ik een verbetering moet maken aan het lichaam. Ik heb gekozen voor de oren en ben er nog wel even mee bezig. Ik hoop dat het genoeg is om toegelaten te worden.”

Het is haar droom om in september te beginnen op de school. “Hopelijk dan ook al met lessen volgen. Want het lijkt me juist zo leuk om in contact te komen met andere creatieve leerlingen. Ik denk dat je elkaar echt kan motiveren. Maar we gaan het zien.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat