Rotterdammers reageren geschokt op dodelijke steekpartij 15-jarige jongen

Een 15-jarige jongen is donderdagmiddag om het leven gekomen bij een steekpartij in de Beverwaard. Het slachtoffer werd gevonden in de bosjes van de Goedenraadweg. De verslagenheid is groot onder Rotterdammers. “Hoe kan het dat jongeren op straat lopen met messen zo groot als hun bovenbeen.”

De politie meldde donderdagavond na 18.00 uur dat het minderjarige slachtoffer op locatie was overleden. Ze zijn op zoek naar getuigen of beelden van het incident. Er zijn twintig rechercheurs op de zaak gezet.

Buurtbewoner Gerard Boerboom heeft de plaats delict schoongemaakt. Bloed weggespoeld. ‘Juist op dit soort locaties moet je camera’s hebben, licht lantarenpalen. Vijftien jaar het is niet normaal.’

Tekst gaat verder onder de video

Ook op Facebook reageren Rotterdammers aangeslagen: “Ik ben verdrietig. Ik weet niet op wie ik boos moet zijn. Ik zoek naar antwoorden. Ik roep mijn gidsen aan”, schrijft Celien Anches. “Mijn hart doet pijn zoveel pijn Het is niet mijn zoon, ook niet mijn kleinzoon, maar zo voelt het wel. Ik wil geen gecondoleerd zeggen tegen een moeder van een kind van 15 jaar.”

Milka Miller-Sies uit haar verslagenheid op haar Facebook-pagina: “Al die weken; al die jaren; al die keren heb ik mijn mond gehouden…. Ben ik stil geweest en heb ik thuis, op de hoek van de bank, wanneer niemand kijkt; een traan gelaten. 1 traan of 1 waterval aan tranen…. Ik kan er met mijn hele zijn niet bij hoe dit tot het “nieuwe normaal” kan behoren…
Hoe kan het dat jongeren op straat lopen met messen zo groot als hun bovenbeen.” Ze roept op om de Rotterdamse jongeren een hand toe te reiken: “Laten we als Rotterdammers om hen heen staan en hen weten dat ze niet alleen zijn. Reik hen die hand om hand in hand in verbinding met jou te staan. Alleen samen heeft de jeugd de toekomst in 010.”