Rotterdammers steunen Kaapverdië na uitbarsting vulkaan Fogo

De vulkaan Pico op het eiland van Fogo in Kaapverdië is op vrijdag 21 november 2014 uitgebarsten. Inmiddels heeft de Kaapverdiaanse overheid de noodtoestand aangekondigd en gaat de lavastroom onverminderd door. Rotterdam komt in actie om de mensen in nood te helpen. 

In Nederland, en vooral in Rotterdam, is er een grote Kaapverdiaanse gemeenschap met een sterke band met de thuisbasis. Voor de slachtoffers is het ‘comité Help Fogo’ opgericht en bestaat uit Nederlanders van Kaapverdische afkomst. Onder andere Carlos Goncalves, gemeenteraadslid van Rotterdam, en Agostinho dos Santos, ex-gemeenteraadslid van Rotterdam.

Het Rode Kruis in Kaapverdië heeft een lijst bekend gemaakt met benodigdheden voor de slachtoffers. Er is dringend behoefte aan Basis- en medische benodigdheden. Goederen kunnen ingeleverd worden bij het Kaapverdiaanse consulaat gevestigd op het adres Baan 6 3011 BC te Rotterdam.

Doneren van geld kan via een crowdfunding pagina en op het door de Kaapverdiaanse consulaat geopende bankrekening: IBAN NL90 ABNA 0426153308

Zaterdagavond 20 december wordt er een benefietavond georganiseerd. Meer informatie volgt.

 
Kijk voor meer informatie over de ramp op Facebook.com/helpfogo