Rotterdammers swingend door Afrikaanderpark: ‘Salsa en bachata is voor iedereen’

Het Afrikaanderpark op Rotterdam Zuid was afgelopen zaterdag het decor voor het gratis salsa en bachata evenement Shine Festival. De organisator, Cammy Breeveld kijkt terug op een succesvolle eerste editie van het festival: “Ik ben er zeker blij mee, het overtrof mijn verwachtingen.”

Het Shine Festival heeft laten zien dat de salsa cultuur voor iedereen toegankelijk is, ongeacht achtergrond of interesses. “Net zoals tijdens het WK voetbal, creëert het festival een gevoel van samenhorigheid onder mensen, zelfs als ze normaal gesproken niet van voetbal houden”, voegt Cammy eraan toe. Het festival trok een gevarieerd publiek dat genoot van de opzwepende muziek, dans, het lekkere eten en de gezelligheid die door het hele park heerste.

Hoewel Cammy ook de salsa en bachata dansavonden op het Stadhuisplein organiseert, vond ze het toch spannend om dit festival voor het eerst te organiseren: “Omdat ik Shine Festival voor het eerst organiseerde en geen praktijkvoorbeeld heb, heb ik mijn verbeeldingskracht moeten gebruiken. Maar ik ben tevreden dat iedereen tijdens dit festival van de salsa en bachata cultuur heeft kunnen genieten.”