Rotterdammers vallen over ‘lelijke’ fietsnietjes bij entree Donner: ‘Dit ziet er niet uit’

Fietsnietjes; ze komen in allerlei soorten en maten, maar op de Coolsingel staat wel een erg bonte verzameling parkeerplekken voor fietsen. ‘Net-nietjes’ worden ze al genoemd. Waarom? Ze staan niet in een rechte lijn, maar scheef. De gemeente zegt tegen OPEN Rotterdam niet te weten hoe het komt dat de nietjes scheef zijn geplaatst. “We gaan dit uitzoeken.”

Sowieso vallen de fietsnietjes pal voor de entree van boekenzaak Donner niet in de smaak. “Was dat stuk eindelijk prettig om te wandelen, wordt het straks weer slalommen om een fietsendoolhof”, zegt een Rotterdammer. Hij heeft veel medestanders. “Het ziet er niet uit. Straks staat het weer helemaal vol met fietsen die het uitzicht weghalen. Zonde.”

Vooral de keuze om de fietsparkeerplekken juist op deze plek op de Coolsingel te plaatsen, kan rekenen op weinig begrip. “Zo lelijk en dat voor die mooie entree van de Donner. Zonde, maar dat wordt snel duidelijk als die hekjes in gebruik worden genomen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OPEN Rotterdam (@openrotterdam)

Gemeente Rotterdam reageert: ‘Hier is behoefte aan’
Een woordvoerder van de gemeente legt uit waarom de fietsnietjes zijn geplaatst. “In de oorspronkelijke planning van de herindeling van de Coolsingel is de plaatsing van deze parkeerplekken telkens gecommuniceerd. Er is nu eenmaal een grote behoefte aan plekken om de fiets te stallen in de stad. Op veel plekken op de Coolsingel staan daarom fietsnietjes.”

Hij wijst erop dat de nietjes al veel eerder geplaatst moesten worden, maar dat er vertraging is opgelopen in dat proces. “Je ziet dat mensen nu gewend zijn geraakt aan die open ruimte voor de Donner. Daardoor heeft men commentaar op de plaatsing van de nietjes. Maar iedereen kon van tevoren weten dat dit de planning was.”

Waarom de fietsnietjes scheef staan, weet de woordvoerder ook niet. “Daar wordt door de ontwikkelaars nu naar gekeken.”