ROTTERDAMMERS VIEREN HUN GELUK MET ZANGPROJECT ‘HAPPY TOGETHER’

Ook dit jaar geeft Rotterdam op eigen wijze invulling aan de Dag van de Rotterdamse Geschiedenis (thema Geluk) en wel op 29 oktober 2017. Die dag vormen tal van Rotterdammers één groot, hecht Rotterdams koor in Verhalenhuis Belvédère. Want al scoren we laag op de geluksindex, samen zingen we uit volle borst het nummer ‘Happy together’ van The Turtles en brengen daarmee een eerbetoon aan de Rotterdamse migratiegeschiedenis. Ook zijn er muzikale optredens van onder meer soulzangeres Poliana Vieira en spoken word van 010 says it all. De organisatie zoekt samen met mediapartner OPEN Rotterdam naar deelnemers, die met elkaar een meerstemmig en veelkleurig koor vormen.

Op de dit jaar verschenen landelijke geluksindex scoort Rotterdam niet hoog. Sterker nog: de Maasstad bungelt onderaan. Maar zoals Jules Deelder al eens zei: ‘Ben je gelukkig’? ‘Gelukkig niet.’ Rotterdam is geen Ede, waar de inwoners het gelukkigst zouden zijn, en ook geen Eden. Toch gaat het er lang niet slecht. Rotterdam is een stoere wereldhavenstad: de ruim 170 verschillende nationaliteiten leven met elkaar, ook wel langs elkaar, maar staan zelden of nooit tegenover elkaar. Goed beschouwd leven ze al eeuwen tamelijk ‘happy together.’ Dát is het uitgangspunt waarmee de Dag van de Rotterdamse Geschiedenis op zondag 29 oktober een muzikaal samenzijn organiseert in het Verhalenhuis Belvédère.
<br>
Vier het samenleven mee!
Zowel bekende als onbekende Rotterdammers zijn welkom, van alle leeftijden, met of zonder zangtalent. Het samen zingen, daar gaat het om. Zin om het samenleven te vieren? Het programma start om 12.00 uur en duurt tot 13.30 uur en bestaat onder meer uit een aantal presentaties rondom het thema migratie. De toegang is gratis, inclusief een gezamenlijke lunch. Het aantal plaatsen is beperkt. Meld je daarom tijdig aan via www.dagvanderotterdamsegeschiedenis.nl

Oktober 2017 is De Maand van de Geschiedenis. De Dag van de Rotterdamse Geschiedenis wordt georganiseerd vanuit de Stichting Rotterdamse Geschiedenis Manifestaties, met medewerking van Stadsarchief Rotterdam en Museum Rotterdam, OPEN Rotterdam, Verhalenhuis Belvédère en het musicalkoor Happy Together uit Spijkenisse.

Neem voor meer informatie contact op met: Elsbeth Grievink, 06-48266077, [email protected]