Rotterdammers zetten zich in voor de aardbevingsslachtoffers op de Molukken

De meeste mensen zijn nog niet op de hoogte van de aardbeving die eind september op de Molukken plaats vond. In het rampgebied is dringend hulp nodig dus komen Rotterdammers in actie. Naomi heeft spullen ingezameld en Sofiah heeft een wandeling georganiseerd om zo geld op te halen.

26 september 2019 vond de verwoestende aardbeving plaats. Het epicentrum lag op 40 kilometer ten noordoosten van Ambon, de hoofdstad van de Molukken. Er zijn ruim 40 dodelijke slachtoffers gevallen. 150.000 mensen zijn hun huis ontvlucht. Tot begin 2020 is de noodtoestand uitgeroepen in de Indonesische provincie.

Naomi Leasa zag de verschrikkelijke beelden en wilde haar familie en schoonfamilie helpen. Op Facebook vroeg ze mensen spullen te doneren. Dat gebeurde massaal. Ze heeft nu zo’n 40 verhuisdozen in haar huis staan. Daar is ze erg blij mee. Ze kan nu niet alleen haar eigen familie helpen, maar ook andere families. Het enige grote probleem zijn de hoge verzendkosten. Die zijn tussen de € 5.000,- en € 6.000,-. Dat geld heeft ze niet.

Op 26 oktober organiseerden Sofiah van Maanen en Fitrah Umarella de #PrayForAmbonWalk. Deze tocht ging van de Erasmusbrug via de Willemsbrug naar de Kop van Zuid. Met deze tocht hopen ze geld te verzamelen voor de slachtoffers. Er liep zo’n 50 mensen mee en de opbrengst is nu ruim € 3.000,-. Sofiah was nog niet bekend met het initiatief van Naomi, maar nadat ze via OPEN Rotterdam hoorde van Naomi’s initiatief wilde ze haar helpen met de verzendkosten.

Bekijk hieronder de reportage.

 

 

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat