Rotterdammers zetten zich in voor verlaging ticketprijs Suriname

Vliegen is duur. Maar vliegen naar Suriname is té duur. Als het aan S. (naam is op verzoek verwijderd)  ligt tenminste. Hij zet zich in voor het verlagen van de ticketprijs voor vluchten op Suriname. En dat wordt door de Surinaamse gemeenschap met enthousiasme ontvangen.

“Mijn moeder vertelt me weleens over Suriname, maar ik heb het nog nooit gezien. Alhoewel, wel op tv!’ roept een kind dat aan de hand van haar moeder loopt op de Beijerlandselaan. “Mijn moeder spaart al heel lang, maar het is zo duur.” Ze is blij met de plannen van S., en haar moeder ook.

S. heeft de Facebookpagina ‘Turkish Airlines cheaper to Suriname’ aangemaakt en roept daar iedereen op om die vliegmaatschappij te bestoken met de vraag of zij ook op Suriname willen vliegen. “Het is goed als een derde vliegtuigmaatschappij op Suriname gaat vliegen, want dan komt er meer concurrentie. Nu vliegen alleen KLM en SLM (Surinam Airways) op het land. De prijzen blijven daardoor heel hoog.” De Facebookpagina heeft inmiddels meer dan 7.500 likes. Toch is het nog maar de vraag of Turkish Airlines echt op Suriname gaat vliegen.