Rotterdammers zingen Sacred Songs

Sacred Songs viert de diversiteit van de stad met een festival waarin zestig Rotterdamse vocalisten van verschillende culturen, religies en levensbeschouwingen samenwerken. Vrijdag 1 december was er een groot concert in de Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. Vanaf 10 december kun je op OPEN Rotterdam kijken naar een portretreeks van enkele vocalisten die meededen aan het festival.
Met als eerste Rasha Mansour. Zij is soliste van de Kathedrale Laurentius & Elisabeth Cantorij. Dat is het koor van de Bisschop van Rotterdam, opgericht door dirigent Marc Schaap. Rasha is geboren in Bagdad, Irak. Haar familie komt oorspronkelijk uit Alqosh in Noord-Irak, een dorp dat circa 2500 jaar geleden gesticht is door de Chaldeeën. De Chaldeeuws-Katholieke Kerk is één van de oudsten in het Midden-Oosten met eigen rituelen en liederen. Rasha woont vanaf haar 13e in de Krimpenerwaard en zingt vanaf haar tienerjaren in kerk- en jeugdkoren. Sinds haar toetreding tot de Kathedrale Cantorij is haar muzikale carrière in een stroomversnelling gekomen, zingt ze regelmatig bij uitvaarten en geeft ze soloconcerten. Ze is heel dankbaar voor de steun die ze vanuit het koor heeft gekregen. Het koor fungeert als een ware kweekvijver voor zangtalenten.

Rasha zingt een arrangement van twee liederen die een groet zijn aan Maria, de moeder Gods. Die speelt een belangrijke rol in het leven van veel gelovigen, zo ook van Rasha. Maria biedt hulp in onzekere tijden en wijst de weg naar hoop, liefde en verlichting. Ze begeleidt mensen op hun levensweg. Een deel van de tekst is in het Chaldeeuws, een unieke taal die nog maar door weinig mensen gesproken wordt. Haar moeder heeft de tekst persoonlijk in deze taal op papier gezet voor Sacred Songs.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat