Rotterdammers zonder hoogtevrees kunnen adrenalinekick halen boven Coolsingel

De oranje luchtbrug die de daken van het World Trade Center en de Bijenkorf met elkaar verbindt voor de Rotterdam Rooftop Walk, is deze week ingehangen boven de Coolsingel. De bijna 30 meter hoge brug is een initiatief van de Rotterdamse Dakendagen en ontworpen door Rotterdams architectenbureau MVRD en biedt bezoekers van het evenement meer dan een uniek uitzicht.

De Rotterdamse Dakendagen organiseert naast het gelijknamige festival vanaf 26 mei de Rotterdam Rooftop Walk. De wandeling start op het Beursplein waar bezoekers door de trap te nemen het dak van het World Trade Center Rotterdam bereiken. Daar kunnen ze Rotterdam niet alleen vanaf bijzondere hoogte bekijken, maar tijdens de wandeling ook meer te weten komen over hoe Rotterdamse daken op innovatieve wijze ingezet kunnen worden. De route eindigt op het dak van de parkeergarage van de Bijenkorf.

Het is niet de eerste keer dat Rotterdam een (tijdelijke) publiekstrekker op grote hoogte midden in de stad plaatst. Zo kon je in 2016 met ‘De Trap’ vanaf het Stationsplein naar het dak van het Groot Handelsgebouw lopen.