Rotterdams bedrijfsleven steekt handen uit de mouwen voor de voedselbank

De afgelopen jaren is het aantal Rotterdammers dat een beroep doet op de voedselbank stelselmatig gestegen. Mede daarom wil het Rotterdams bedrijfsleven, waaronder Unilever, deze Kerstmis de voedselbank een extra steuntje in de rug geven door vrijwillig kerstpakketten in te pakken.
Marieke Bos, zelf werkzaam bij Unilever, kwam vijf jaar geleden bij haar baas met het idee om wat terug te doen voor de maatschappij door kerstpakketten te faciliteren voor de Rotterdamse voedselbank. Het idee werd omarmd, en vandaag en morgen staan daarom voor het vijfde jaar op rij een grote groep vrijwilligers de hele dag kerstpakketten in te pakken.

“Toen bekend werd dat we dit weer gingen doen, was er direct ontzettend veel interesse. Dat is ook nodig, want vijf jaar geleden pakten we nog 2300 pakketten in, en nu zijn dit er 8000. Dit is aan de ene kant wel treurig, want dit betekent dat steeds meer mensen, en ook kinderen, afhankelijk zijn van de voedselbank.”, aldus Marieke.

Ondertussen is Annette Koopman van de voedselbank maar al te blij met deze actie van Unilever, en zij wil het Rotterdams bedrijfsleven dan ook aansporen om het goede voorbeeld te volgen: “Het is geweldig dat we dit jaar 8000 pakketten mogen ontvangen. Maar vergis je niet, ook buiten de kerstperiode is hulp hartstikke nodig.”

Vrijwilliger Milo Baron, die zelf een eigen inzamelingsactie op touw heeft gezet in de Ferro Dome aan de Keileweg, kan zich hier volledig in vinden. In een lege loods legt hij uit hoe belangrijk het is dat mensen zich hiervoor inzetten: “Zelf ben ik al drie jaar afhankelijk van de voedselbank. Dat is ook de reden dat ik op deze manier wat terug wil doen voor mijn pakket, omdat ik heel goed weet hoeveel dit betekent voor de mensen die het nodig hebben.”

Tot slot sluit Baron zich aan bij de mening van Koopman: “Alle ondernemers uit de regio zijn welkom om ons te helpen, het is toch prachtig als Rotterdammers elkaar willen helpen voor een goed doel als dit?”