Rotterdams bemiddelingsbureau vindt hoofddoekweigering geen racisme

De Rotterdamse werkgever Easypool vindt de vraag of een sollicitant haar hoofddoek af wil doen, geen racisme. Het bemiddelingsbureau voor zorg aan huis gaf aan dat als de sollicitant haar hoofddoek niet af wil doen, bemiddeling in opdrachten niet mogelijk is.

“Ik kan nauwelijks geloven wat ik las. Jouw vraag om mijn hoofddoek af te doen om bemiddeling mogelijk te maken, is hetzelfde als dat ik jou zou vragen met je blote kont naar je werk te gaan. Voor zulk soort bureau’s die onderscheid maken in mensen wil ik niet eens werken”, was het antwoord.

“Onze klanten betalen soms 4000 euro per maand om een verzorger te willen naar hun wensen. Als dat betekent dat ze geen man willen of niemand met rode nagels, schikken wij ons daarnaar. In het verleden hebben we gemerkt dat we mensen moesten afwijzen op basis van het uiterlijk, daarom vragen wij nu van te voren of sollicitanten hun uiterlijk zo neutraal mogelijk willen houden om de kans op bemiddeling te vergroten”, aldus mevrouw van der Berg namens Easypool.

Quintis spreekt Egbert Stellenberg van FNV, hij maakt duidelijk dat je een persoon geen werk mag weigeren vanwege het dragen van een hoofddoek.
Luister het interview hier terug: