Rotterdams duo Animistic Beliefs maakt beste album van 2022 volgens muziekplatform 3voor12

Foto: Timo Pisart voor 3voor12

Taart, drankjes, felicitaties en een enorme cheque! Oké in ieder geval dat laatste kreeg het Rotterdamse muzikale duo Animistic Beliefs, want hun album MERDEKA is volgens de jury van muziekplatform 3voor12 het beste album van dit jaar.

“Ja, ik had het om het eerlijk te zijn niet verwacht”, vertelt Marvin Lalihatu in het filmpje van 3voor12. “Er waren veel grote sterke acts.” Toch kon de jury bijna niet anders dan kiezen voor de Rotterdammers. “Alleen jullie hadden deze plaat kunnen maken, omdat jullie roots er zo verankerd in liggen, dat maakt dit volstrekt uniek en origineel”, zo vertelt 3FM dj Eva Koreman wanneer ze Linh Luu and Marvin Lalihatu een cheque van €1203,12 uitreikt. Die duidelijk hoorbare roots liggen voor Linh in Vietnam en die van Marvin in de Molukken.

Als jij het afgelopen jaar regelmatig naar festivals bent gegaan, zou het zomaar kunnen dat je deze kleurrijke muzikanten hebt gezien, want in Nederland stonden ze op het podium van Lowlands en Le Guess Who en buiten onze landsgrenzen klonken hun authentieke techno beats onder meer in Frankrijk, Finland en een uitgebreide tour in Zuidoost Azië.