Rotterdams Expat Koor begint aan nieuw seizoen

Deze week is het Rotterdam Expat Pop Choir weer begonnen met repeteren. Oprichtster en dirigent Kateryna Vinitsky wil met dit koor een plek creëren voor expats om gelijkgestemden te vinden. Het nieuwe seizoen geeft ook veel nieuwe aspirant-leden de kans een kijkje te nemen.

Kateryna had zelf vier jaar geleden, vanwege haar gebrekkige Nederlands, ook moeite met het aansluiten bij een Nederlands koor. “Ik kon wel de weg vragen of iemand aanspreken in een winkel, maar voor een muzikale samenwerking heb je meer taal nodig.” De zangeressen stemmen hiermee in. “Ik heb al veel internationale vrienden gemaakt sinds ik in Rotterdam woon, maar Nederlandse vrienden maken vind ik een stuk moeilijker.” Beaamt een van de leden.

Doordat Kateryna met expats werkt die hier soms maar voor enkele maanden zijn, is er veel roulatie in het koor. “Dit kan soms best vervelend zijn voor mij als organisator.” Aldus Kateryna. “Maar het leuke is dat we veel verschillende culturen tegenkomen. Mensen van over de hele wereld blijven met elkaar in contact.” Gelukkig was er afgelopen maandag veel aanloop van mensen die het koor graag eens wilden proberen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat