Rotterdams icoon Eric Alblas overleden op 63-jarige leeftijd

‘Dankbaar, voor het leven dat hij heeft mogen leidde, heeft Eric moedig en dankbaar gekozen voor een vrijwillig levenseinde.’ Met een overlijdensbericht nemen zijn naasten afscheid van Eric Alblas, wie euthanasie pleegde. Al sinds zijn geboorte was hij ziek. Toch is hij als stadsopruimer een echt Rotterdams icoon geworden. Rond 12 uur, 24 mei, is Eric ‘rustig heengegaan in zijn vertrouwde omgeving’.  

Zo ruimt Eric jarenlang lachgaspatronen in de stad op. Hij werd de ‘lachgas-man’ en kunstenaar André Pielage maakte zelfs een kunstwerk van zijn verzamelde lachgaspatronen om hem te eren. Soms ruimde Eric wel 4000 patronen per week op. Het is een Rotterdammer die veel geeft om een schone stad. In zijn overlijdensbericht staat: “Houden jullie Rotterdam schoon en veilig? Ik ben aan mijn laatste ronde bezig.” In 2022 kreeg Eric een Erasmusspeld voor zijn vrijwilligerswerk.

Op 31 mei begint de afscheidsdienst om 16:30 in het Dela crematorium aan de Materlinckweg 101 in Rotterdam. Met zijn laatste woorden vraagt hij via het overlijdensbericht om een laatste gunst: “Eric heeft verzocht of bezoekers en anderen die betrokken bij zijn leven in de stad, een bijdrage willen leveren aan het Familiehuis Daniel de Hoed in Rotterdam.”