Rotterdams koken met Stadskookboek Rotterdam

Schrijvers Wim de Jong en Frank van Dijl brengen een kookboek uit. Een Rotterdams kookboek, welteverstaan. Het boek staat vol met recepten van Rotterdamse chefkoks. Zo staan ook de coquilles van Marcel van Zomeren erin.

Wat Rotterdams koken dan is, leggen de heren gemakkelijk uit. “Rotterdams koken is stoer koken, met wat direct in de omgeving om handen is.” Zo denkt chefkok Van Zomeren er ook over: “Onze keuken typeert zich door niet super complex te zijn. Maximaal vijf a zes ingredienten per gerecht. Op z’n Rotterdams gezegd: je moet van de mond van je gast geen flipperkast maken qua smaken. Het moet wel proefbaar zijn.”

In het kookboek staan meerdere smaakmakers van de stad die hun eigen verhaal vertellen en presenteren. “Het boek verschijnt 27 oktober. Begin november is ook de kookboekenzevendaagse, waar allerlei kookboeken in het licht worden gezet. Wij zullen dan ook het boek op verschillende locaties in de stad signeren.”