Rotterdams koor viert jubileum in Hofpleintheater

Het Rotterdamse barbershopkoor The Skyline Sisters viert deze zaterdagavond haar 10-jarig jubileum met een show in het Hofpleintheater. In de jubileumshow “Cheers to 10 Years” laten de ruim 50 dames van het koor hun oeuvre horen aan het publiek. Volgens de dames belooft het ‘een spetterende show te worden’.
Het koor, dat onder leiding staat van Mieneke Klinkert, heeft zich van beginnend koor in 2008 opgewerkt tot een van de beste barbershopkoren van Nederland. Vorig jaar won de groep zelfs de zilveren medaille bij de landelijke kampioenschappen voor barbershopzingen. Hier werd voor een internationale jury gezongen.

Barbershop is een manier van close harmony zingen, dat is ontstaan in Afro-Amerikaanse kerken rond 1900. Het zingen wordt gedaan in talrijke formaties; de kleinste formatie bestaat uit vier zangers. Vooral Engelstalige songs uit het begin van de twintigste eeuw worden gezongen, al is er in de loop van de jaren steeds meer aandacht voor andere genres.

Naast de swingende songs, meeslepende ballads en vrolijke medleys van het koor zelf, staan morgenavond ook gastoptredens van The Amazing Stroopwafels en The Mainport Barbershop Singers op het programma. De avond begint op 19:30 en kaarten zijn hier voor 15 euro te koop.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat