Rotterdams Open Doek

Het Open Doek Film Festival vindt plaats op 19, 20 en 21 mei bij Lantaren Venster. In aanloop daarvan worden korte films van jonge talenten vertoond op OPEN Rotterdam.

De volgende films zijn vanaf dinsdag 16 mei op OPEN Rotterdam tv te zien:

HEMELPOORT – CHRIS DE KRIJGER, MISCHA DOLS
Wanneer Bill, een uitgebluste, gescheiden man van 48, een blikje bier opentrekt, glijdt hij ongelukkig uit over de vissticks die zojuist uit zijn koelkast zijn gevallen. Zijn hoofd klapt fataal tegen een keukenkastje en hij is op slag dood.
Zoals iedere sterveling meldt ook Bill zich bij de hemelpoort. Hier staat de ambtenaar Pieter, hij beoordeelt ieders leven en bepaalt op dat moment of je wordt beloond met de hemel of wordt gestraft met hel. Bill krijgt een krappe zes en mag dus door naar de hemel.

Voordat hij het aardse definitief achter zich zal laten krijgt Bill de mogelijkheid om één herinnering uit zijn leven nogmaals te beleven. Bill besluit om terug te gaan naar een moment waarop alles nog open lag voor hem en hij zich de koning te rijk voelde toen hij nog met zijn 14-jarige vriendinnetje Kirsten was.

In eerste instantie is Bill in de wolken, tot hij zichzelf in de spiegel ziet; hij is nog steeds die uitgebluste vent van 48. De mensen in zijn herinnering zien hem echter gewoon als het 16-jarige ventje die hij destijds was. Gaat Bill mee in de herinnering? Of gaat hij op zoek naar een uitvlucht en riskeert hij daarmee het eeuwige limbo…

WACHT NACHT – KEN VAN MIERLO, ALEXANDER FUHRI
Niets is wat het lijkt tijdens deze vluchtige ontmoeting in een lege nachtwinkel. Wanneer Claire van haar studentenvereniging een flauwe opdracht moet uitvoeren, treft ze Hafid achter de balie. De serieus ogende Amsterdammer lijkt haar een koekje van eigen deeg te geven. De vraag borrelt al snel op wie nu eigenlijk wie bespeelt. Eén ding is zeker: na die paar minuten waarin de levens van deze totaal verschillende mensen elkaar kruisen, zal alles voorgoed anders zijn.

HET GETIJ – MAARTEN VAN VLIET
‘’Het Getij is een narratieve kortfilm over een achtjarig jongetje dat worstelt met de instabiele relatie van zijn ouders. Het verhaal wordt verteld door de ogen van het jongetje, zijn perceptie staat centraal. Hoe gaat een jong kind om met een lastig te bevatten situatie, waarin liefde en haat elkaar zo snel lijken op te volgen? De wereld van het jongetje komt nooit tot stilstand maar blijft in beweging, net als een perpetuum mobile. Onmacht en frustraties leiden tot donkere fantasieën.”

VONK – KUBA SZUTKOWSKI
Een tengere taartenbezorger en een eenzame lasser ontmoeten elkaar door tegenspoed. Onder een komische laag schuilt een tedere film, gedragen door Jack Wouterse en Wart Kamps, die elkaar goed aanvullen. De film was een van de Audience Award-winnaars van het 48 Hour Film Project Rotterdam 2015.

TUSSENTIJD – CHRISTAN VAN DUUREN
Wanneer Pascal als eerste omstander arriveert bij een zwaar ongeluk belt hij het alarmnummer. In de daaropvolgende minuten komt hij in een situatie terecht waarin zijn handelen bepalend zal zijn voor zowel het slachtoffer als voor hem zelf. Een noodlottige samenloop van omstandigheden zorgt ervoor dat verschillende personen op een uiterst bijzondere en wrange manier op elkaar zijn aangewezen. Beide zijn betrokken in een situatie waar niemand vrijwillig voor heeft gekozen.

DE KLEINZOON – JAN VAN GORKUM
De bejaarde en wat demente Leo (70) krijgt onverwacht bezoek van zijn kleinzoon Jacco (8). Wanneer Jacco na een tijdje plotseling onthult dat Leo helemaal geen kleinzoon heeft, wordt de stemming op zijn zachtst gezegd grimmig.

POPO – RICHARD RAAPHORST
POPO is zowel een grappig als tragische korte film en vertelt het verhaal van POPO (Victor Low), een man die zich alleen in het openbaar durft te vertonen verkleed als clown. Al dan niet toevallig is clown zijn, zijn beroep. Optreden op kinderfeestjes van welgestelde ouders. Achter deze facade zit echter een mens met psychische problemen die koste wat het kost weer mens wil worden. Maar clown is hij in alles tot de laatste snik.

 
OPEN Rotterdam is ook aanwezig op het festival met een vlog workshop. Info daarover vind je hier. Meer over het festival kun je hier vinden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat