Rotterdams R&B-feest viert 10-jarig jubileum

Het feest Grapevyne R&B & HipHop Classics bestaat dit jaar 10 jaar. Opvallend is dat het feest vooral een wat oudere doelgroep aantrekt. Rotterdammers in de dertig en veertig kunnen hun hart ophalen en old school dansen op deze muziek.

Angela Renfurm (45) is zo’n Rotterdammer die al jarenlang bij het evenement aanwezig is. “Hoeveel keer ik ben geweest weet ik niet. Ik ga al sinds 2016 en ze houden het een paar keer per jaar.” Ze is dus al lange tijd een vast gezicht op de dansvloer. En dat terwijl ze normaal niet heel veel uitgaat. “Ik kijk er altijd heel erg naar uit, het is gewoon een stukje ontspanning.”

Diepgaande liefde van trouwe bezoekers
Afgelopen zaterdag vierde de organisatie hun jubileum met een groot feest in BIRD in Rotterdam-Noord. Beatboxer MC Sniggy, die dit jaar voor het Koningspaar in Rotterdam optrad tijdens Koningsdag, was ook van de partij. Naast wat vaste gezichten achter de draaitafel, hield rapper Extince een verrassingsoptreden.

Organisator Richard ziet het feit dat het feest al tien jaar lang gehouden mag worden, als iets heel belangrijks dat voor meer staat. “Het is belangrijk voor de cultuur en deze muziekstroming, naast de diepgaande liefde van de trouwe bezoekers voor de muziek en Grapevyne.”

Nostalgie
Die ‘trouwe’ bezoekers zijn vooral een stukje ouder dan het gemiddelde uitgaanspubliek in de stad. Dat maakt volgens MC Howard Komproe, die ook al jaren bij de club zit, het evenement. “Juist omdat ze niet wekelijks gaan, maken ze er echt iets van. De sfeer is altijd goed hier en het publiek wil graag.” Angela herkent dat en snapt ook waarom. “De muziek doet mij denken aan mijn puberteit. Het klinkt heel ouderwets zo, maar het roept bij mij echt een gevoel van nostalgie op”, lacht ze.