In korte tijd zijn de biologische friettenten in Rotterdam de grond uit geschoten. Het weekend van 31 oktober 2014 opende de vierde bio-frietzaak aan de Witte de Withstraat, genaamd Fritèz. “Zondag zat mijn zaak ramvol.”
“De laatste jaren werd friet een steeds minder product met een steeds mindere presentatie. Hier wilde ik verandering in brengen, want friet is een product met veel historie. Ik verkoop frietjes met gevoel”, aldus eigenaar van Fritèz Ruben Kruit.
“Onze aardappels worden biologisch geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Ook worden de aardappels niet bepoederd, wat niet-biologische aardappelen wel ondergaan. Hierdoor zijn de biologische aardappelen minder lang houdbaar, maar kan wel de schil worden opgegeten. In principe gooien wij niks weg”.
Beluister hieronder het gesprek terug met eigenaar van Fritèz Ruben Kruit in de ochtendshow van Jan Middelkoop. Ook is de mening van Rotterdammers op straat te horen over biologisch voedsel.