Rotterdamse acrobaten oefenen vast voor hun act op het Circusstad Festival

Het nieuwe circus is precies het tegenovergestelde van waar veel mensen circus mee associëren. Dus geen grote circusfamilies die rond reizen in een caravan en geen (wilde) dieren. Tijdens het Circusstad festival staan de acrobaten centraal. Zij voeren allerlei stunts uit en vertellen zo een verhaal. Hierdoor zijn de ‘acts’ vaak een stuk langer dan bij een traditioneel circus.

Dat zo’n groot festival in Rotterdam gehouden wordt, kan natuurlijk geen toeval zijn. We hebben Circus Rotjeknor voor kinderen die met circus aan de slag willen. En natuurlijk de Codarts circusschool op Katendrecht. Dit zorgt voor een constante stroom van nieuwe circusartiesten die worden opgeleid in onze stad.

Soms zitten daar ook Rotterdammers bij, zoals Harm van der Laan. Hij werd geboren op de Mijnsherenlaan op Zuid en reist nu samen met zijn partner Maartje (zowel in het circus als in de liefde) de wereld over om op te treden. Op 7 mei staan ze op het Circusstad Festival, waarvoor zij tijdens Koningsdag in Kralingen alvast oefenden. Natuurlijk waren wij hier bij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat