Rotterdamse advocaat Weski ‘door familie Taghi onder druk gezet om te fungeren als doorgeefluik’

Inez Weski zou onder druk zijn gezet door familieleden van Ridouan Taghi om te dienen als doorgeefluik. De Rotterdamse topadvocaat zou informatie hebben doorgespeeld tussen de buitenwereld en de zwaarbeveiligde gevangenis in Vught. Dat schrijft Het Parool op basis van ontsleutelde berichten uit strafdossiers. 

De aanhouding van advocaat Weski, op verdenking van het doorspelen van berichten aan haar cliënt Ridouan Taghi, is het gesprek van de dag. Het Openbaar Ministerie arresteerde de Rotterdamse op vrijdag 21 april. Nu brengt Het Parool nieuwe informatie naar buiten, op basis van ontsleutelde berichten uit de zogeheten 26Mandel-zaak. Deze zaak draaide om Youssef Taghi, de neef en toenmalig advocaat van Ridouan Taghi, die 5,5 jaar cel kreeg vanwege zijn rol in het doorgeven van informatie binnen een criminele organisatie. 

Uit de berichten blijkt, volgens Het Parool, dat familieleden van Taghi druk hebben gezet op Weski om berichten door te spelen. Ook zou de advocate een speciale telefoon hebben gehad, waarmee ze versleutelde berichten kon sturen. In het artikel van Het Parool wordt een aantal vergrendelde berichten van de zoon van Taghi naar Taghi’s zus onthuld. ‘Wanneer u met de advo bent, kunt u doorgeven dat ze haar tele aan doet? En kunt u ook vragen of ze misschien kan uitzoeken wat me vader zou willen wat ik doe?’ Dat de zoon en zus van Taghi contact hebben voorafgaand aan bezoeken van Weski aan Ridouan Taghi, gebeurt vaker.

Dat Weski is gearresteerd, is volgens de krant een duidelijk teken dat het OM denkt dat de advocaat gezwicht is voor de druk. ‘Bronnen binnen de opsporing spreken van een sterke zaak tegen haar’, schrijft Het Parool. Zelf ontkent Weski gefungeerd te hebben als doorgeefluik.

Na de arrestatie gingen er veel verhalen en theorieën rond over wat Weski wel of niet zou hebben gedaan. Wij vroegen de Rotterdammers wat zij dachten wat er zou zijn gebeurd.