Rotterdamse artiest Job treedt op bij de mensen thuis

Artiesten hadden het erg moeilijk in de corona periode. Optreden kon niet meer en dat is voor veel van hen een belangrijke bron van inkomsten. Veel kozen voor de mogelijkheid tot live streamen, maar Job den Dulk uit Rotterdam, had een ander idee.

Aangezien er één persoon mocht langskomen, besloot hij intieme concerten bij de mensen thuis aan te bieden. “Dat was aanvankelijk het idee, alleen duurden de opnames van de nummers voor mijn EP langer dan gepland, dus kon ik het plan nu pas uitvoeren en nu mag er meer”, vertelt hij. En in plaats van concerten in de woonkamer, heeft hij nu vanwege het lekkere weer gekozen voor buitenlocaties. “Ik heb een oproep op Facebook geplaatst voor geschikte locaties en inmiddels heb ik op kunnen treden in Overschie, Crooswijk en Schiedam. Onder meer op een dakterras, maar ook op straat.”

Deze akoestische sets worden gefilmd en op YouTube geplaatst. “Het wordt geplaatst als één lange film. Dus alle vijf de locaties als één geheel.” De reacties zijn tot nu toe erg positief. Job treedt 25 juni nog op in IJsselmonde en op het Noordereiland. Hij hoopt de volledige registratie ergens in juli te kunnen plaatsen.