Rotterdamse artiesten genomineerd voor de FunX Music Awards 2024

Het is bijna zover: de FunX Music Awards. Op 30 mei worden de prijzen uitgereikt in het Afas Live in Amsterdam en ook dit jaar zijn er genomineerde Rotterdamse artiesten.

De FunX Music Awards zijn muziekprijzen van het Rotterdamse radiostation FunX. Deze prijzen gaan naar artiesten die populair zijn bij de luisteraars van het radiostation en veel invloed hebben gehad op de Nederlandse urban muziek. We hebben de Rotterdamse artiesten die zijn genomineerd op een rijtje gezet.

Kevin

Rotterdamse rapper Kevin is een van de grote kanshebbers dit jaar. Hij is genomineerd voor Beste MC, Beste Artiest van het Jaar en Beste Collab samen met Yade Lauren. Ook zijn album “Wonderland” is genomineerd voor Beste Album. Met de grote hoeveelheid aan nominaties maakt Kevin grote kans om een FunX award naar Rotterdam mee te nemen.

Ronnie Flex

Ronnie Flex, een van de grootste Nederlandse hiphopartiesten van de afgelopen 10 jaar, is genomineerd voor Artiest van het Jaar. Ook zijn nummer “Domino”, een samenwerking met Katnuf, Jonna Fraser en Casa, is genomineerd voor Beste Collab.

Broederliefde en FMG

De hiphopscene van Rotterdam is goed vertegenwoordigd. De groep Broederliefde is genomineerd voor Beste Groep, maar ook de Rotterdamse hiphopgroep FMG die bekend staat om hun hit “Boot” die in 2023 is uitgebracht is genomineerd. Het wordt spannend om te zien welke van de twee groepen de prijs wint.

Jack $hirak

Jack $hirak, 1 van de bekendste producers in de muziekwereld van Nederland, is genomineerd voor Beste Producer. Hij heeft een groot deel van het album New Wave geproduceerd, waar onder andere het bekende nummer “Drank en drugs” van Lil Kleine en Ronnie Flex op staat. Het liedje AMG van rapper Josylvio en Boef is ook geproduceerd door $hirak.

Eén ding is zeker: de Rotterdamse muziekscene heeft indruk gemaakt bij de FunX Music Awards. Er kan nog gestemd tot en met donderdag 30 mei.