Rotterdamse ‘Bob Rossen’ schilderen een groenere stad in centrale bibliotheek

Rotterdammers schilderden afgelopen weekend als Bob Ross in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam. Tijdens deze Bob Ross Painting Party werden deelnemers uitgedaagd om een groenere stad te schilderen. In de bieb staan maquettes die de groenprojecten voor de toekomst van Rotterdam laten zien. Met uitzicht op deze maquettes gingen de talentvolle deelnemers ‘ Bob Rossen’.

“‘Het is in het buitenland super populair om Bob Ross Painting Party’s te organiseren. Toen dacht ik dit is een leuk idee om mensen te laten nadenken over vergroening in Rotterdam”, vertelt Kelly Leeuwis organisator van het event. “Bob Ross schildert voornamelijk landschappen en deze zijn inspirerend om te gebruiken voor meer groen in onze stad”, voegt Leeuwis toe. 

Een roze Kuip met een kerstboom, De Rotterdam op een eiland en de Markthal in het groen. Zo gek kon je het niet bedenken, zo’n 20 deelnemers schilderden hun ideeën op een canvas dat ze uiteindelijk mee mochten nemen naar huis. Alhoewel de een talentvoller was dan de ander, genoot iedereen van dit schilderfeestje. “Ik denk dat ik nog wat meer Bob Ross uurtjes erin moet steken, maar ik ben tevreden met mijn schilderij”, vertelt een deelnemer. Een andere vindt haar schilderij niks waard. “Ik denk dat ik mensen moet betalen om mijn schilderij te kopen”, zegt ze met een lach.