Rotterdamse dansgroep Nostalgia di Alegria wint eerste prijs bij Amsterdamse Southeast parade

Een bijzondere Rotterdamse overwinning in Amsterdam! Dit jaar werd voor de zesde keer de Southeast Parade georganiseerd, een vrolijke, kleurrijke optocht van vier kilometer door Amsterdam-Zuidoost. Dit keer deed ook voor het eerst een dansgroep mee uit Rotterdam, Nostalgia di Alegria en de Rotterdammers gingen er meteen met één van de eerste prijzen vandoor.

“We wilden graag meedoen aan deze parade, omdat het ons leuk leek, maar ook om voor verbinding te zorgen vanuit Rotterdam”, zo vertelt deelneemster Lidia Stroop. “En natuurlijk om die beker mee naar huis te nemen!” Nostalgia di Alegria won de eerste prijs in de categorie Cultureel Maatschappelijk. “Volgens de jury waren wij de enige groep die van het begin tot het eind, vier kilometer, door de regen doorging met dansen, we hadden fijne interactie met het publiek en een goede uitstraling.”

Nostalgia di Alegria bestaat uit ongeveer 25 leden en treedt vooral op tijdens het Curaçaose oogstfeest, Seú dat uitbundig wordt gevierd op het Antilliaanse eiland en ook op steeds meer plaatsen in Nederland. Waaronder Rotterdam en ook daar waren de dansende mannen en vrouwen te zien in hun schitterende kostuums. “Ieder jaar zien we er anders uit. Vaste onderdelen zijn een rok en een hoofddoek. Onze kostuummaker verzint een thema dat ze aan ons presenteert en daar kunnen wij dan feedback op geven en past ze het eventueel aan.”