Rotterdamse Desiree verkozen tot landelijke MBO-Ambassadeur

Rotterdamse Albeda-student Desiree Hernandez is gekozen tot landelijk MBO-ambassadeur, tijdens het Gala van de Dag. Het komende jaar zet zij zich in om het beroepsonderwijs een beter imago te geven. “Voor mij staat MBO voor mega belangrijk onderwijs en dat moet heel Nederland weten.”
De Rotterdamse Albeda-student ontving de prijs tijdens het Ambassadeursgala MBO. De prijs werd uitgereikt door Minister van Onderwijs, Ingrid van Engelshoven. Desiree was in de race met 42 andere MBO-leerlingen uit de rest van het land. Na vele challenges te hebben doorstaan, kwam zij uit de bus als winnares. “Ik ben zo ontzettend blij dat ik dit voor het MBO mag gaan doen”, aldus Desiree.

Desiree vindt het belangrijk dat MBO-studenten serieus worden genomen. “MBO-studenten zijn de motor van de maatschappij en daar is veel te weinig waardering voor. Ik krijg kippenvel als ik mensen hoor spreken over hoger en lager opgeleid. MBO-studenten zijn niet lager opgeleid of minder slim.” De visie van Desiree is duidelijk en zij zal zich volledig inzetten voor haar medestudenten.

Wij volgden Desiree Hernandez eerder tijdens haar reis naar deze titel. Bekijk hier haar verhaal.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter