Rotterdamse docent Naomi geeft kleur aan Kaapverdiaanse school

Naomi King gaat in maart naar Kaapverdië om daar de muur van een school op te fleuren. Dit doet ze niet alleen, maar samen met andere kunstenaars uit onder andere Rotterdam en België. Daarnaast wil ze lokale kunstenaars daar de kans geven om van hen te leren en vice versa. “Het is heel anders kunst maken op een plek waar het leven heel anders is.”

In de eerste week gaat de groep kunstenaars aan de slag met de lange grijze muur van 75 meter. In de week erna wil ze workshops organiseren over bijvoorbeeld je eigen huisstijl creëren. Tegelijkertijd krijgen de Europese kunstenaars de kans om de Kaapverdiaanse cultuur te leren kennen. “Ik voel me echt heel verbonden met dit land. Ik ben hier in 2016 voor het eerst geweest en ben toen echt verliefd geworden.”

Het doel is om van dit initiatief genaamd ‘The Artist Way Initiative’ echt iets groots te maken: “Er zijn namelijk nog genoeg kale muren om te beschilderen.” Voor deze eerste editie heeft Naomi een crowdfundactie opgezet: “Om vliegtickets en accommodatie te betalen. Op deze manier kunnen lokale bewoners naar het hoofdeiland komen.” Overige kosten probeert ze te dekken met haar baan als docent.

Op de Instagram-kanalen van Naomi King en The Artist Way Initiative kun je op de hoogte blijven van deze reis.