Rotterdamse Eva wil meer aandacht voor persoonlijke groei

De Rotterdamse Eva Rookmaker wil meer aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Daarom heeft zij een ander soort netwerkborrel in het leven geroepen. De eerste editie van BNB (Barter Netwerk Borrel) was volgens deelnemers een succes.

Eva Rookmaker ziet graag dat de samenleving wat meer aandacht legt op persoonlijke groei en karakter in plaats van status en banen. Ze voelt zich geroepen om dat duidelijk te maken:
“Zodat we kansen creëren voor mensen die met minder moeten starten, werken om te leren en niet om te presteren, elkaar onderling meer gaan waarderen, niet gaan voor aanzicht maar inzicht en kwetsbaarheid durven tonen omdat we elkaar dan meer belonen.” Volgens Eva helpt het al om samen te komen met anderen om verandering in gang te zetten. Vandaar dat ze de BNB in het leven riep.

Veilige omgeving
Bezoeker Daniela Silvestri was aanwezig bij de eerste editie: “Ik vond het heel inspirerend”, blikt ze enthousiast terug. “Het was een fijne veilige omgeving waar persoonlijke verhalen werden gedeeld. Naast optredens deden we bijvoorbeeld een kaartspel over hoe anderen je zien, dat klopte vaak ook wel. Het was leuk om eens met mensen in gesprek te gaan vanuit motivatie in plaats van functie.”

Het toevoegen van de waarde van persoonlijke ontwikkeling binnen een netwerkborrel is Eva’s eerste stap richting de samenleving. Maar om de waarden van persoonlijke ontwikkeling gelijk te laten staan aan geld, middelen en status is er volgens haar meer beweging nodig. Vandaar dat Eva vanaf 4 januari 2022 komt met een podcast waarin dieper in het onderwerp duikt.