Rotterdamse film Debiel. wordt vertoond in Zuid Korea

De Rotterdamse film Debiel. is geselecteerd voor het Seoul International Youth Film Festival (SIYYF) in Korea. Het is één van de films die vertoond wordt tijdens de 19e editie die dit weekend plaatsvindt.
Debiel. is een korte jeugdfilm met in de hoofdrol de verstandelijk gehandicapte Rahima Güngor. De in 2015 uitgebrachte film was het regiedebuut voor actrice Dewi Reijs. “Het is de eerste film die ik heb geregisseerd. Ik vind het heel leuk dat het na twee jaar nog steeds leeft!”, vertelt ze trots.

Debiel. heeft al veel aandacht gekregen van verschillende filmfestivals. Zo is de film vertoond bij onder andere Festival de Cannes en Dublin International Film Festival. Toch hoopte Dewi dat de film ook onder aandacht zou komen bij jongeren, omdat haar doel was om de jeugd te bereiken: “Uiteindelijk heb ik mijn doel bereikt en wordt de film voor kinderen vertoond tijdens SIYYF. Het is een droom die uitkomt.”

Dewi wist twee weken geleden al dat de film vertoond zou worden in Korea. “Ik vind het tof dat de film wordt vertoond in de geboortestad van In-Soo Radstake, de producent van de film.” In Servië en India heeft de film de prijs voor Beste Korte Film gewonnen.

Dewi heeft niet stilgezeten. “Ik heb net de korte film Hide Her gemaakt. Deze film is geselecteerd door het Nederlands Film Festival”. En op de vraag wat wij nog kunnen verwachten? “Ik wil nog meer groeien en mezelf blijven ontwikkelen. Uiteindelijk hoop ik ooit een speelfilm te maken, maar wel in Rotterdam! Dat vind ik echt heel leuk om te doen.”

Wij waren bij de premiere in Rotterdam in 2016. Bekijk de reportage hier:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat