Rotterdamse fotograaf en regisseur Marwan Magroun nieuwe Fotograaf des Vaderlands

De Rotterdamse fotograaf en regisseur Marwan Magroun is benoemd tot de nieuwe Fotograaf des Vaderlands in het Nederlands Fotomuseum. Magroun is dolblij laat hij via Instagram weten: “Ik mag het nieuws eindelijk wereldkundig maken!” Hij is vanaf nu twee jaar lang de Nederlandse ambassadeur van de fotografie.


“Fantastisch dat ik twee jaar lang verteller en verbeelder van het vaderland mag zijn”, zegt Marwan Magroun over zijn benoeming. Volgens hem heeft hij de titel te danken aan het feit dat hij fotografie naar een hoger niveau kan tillen. De jury noemt zijn werk verrassend en integer. “Terwijl hij ons inspireert, ontroert en uitdaagt, doorbreekt hij uiteenlopende visuele clichés.” Lees meer over Magroen en zijn nieuwe titel bij RTV Rijnmond.

De Kracht van Rotterdam
Marwan is geen onbekende van OPEN Rotterdam. Een aantal jaar geleden volgden wij Marwan tijdens zijn deelname aan de fotowedstrijd De Kracht van Rotterdam. Hij was destijds één van de geselecteerde fotografen. Hij is gefascineerd door de verschillen in deze stad. Zijn rol is om deze verschillen te overbruggen. Met zijn foto’s duidt hij polarisatie en tracht hij verbinding tussen verschillende groepen te realiseren.