Series van OPEN Rotterdam/
Rotterdamse Groenmakers

Rotterdam gaat voor groots, nieuw groen in de stad. Er zijn op dit moment zeven groene projecten in de maak. In de nieuwe serie Rotterdamse Groenmakers laten we zien wie de groenmakers in de stad zijn en wat ideeën en plannen zij hebben met de stad. Onze OPEN Vlogger en groen verslaggever Gina Kranendonk is hier helemaal in thuis. Zij wil alles weten en doet uitgebreid verslag!

Aflevering 3 – Het nieuwe Hofpleinpark zo groot als drie voetbalvelden

Er komt een nieuw stadspark: het Hofpleinpark. Een park van wel drie voetbalvelden groot. Er kan zelfs gezwommen worden in de fontein. Oude stadsbomen worden hergebruikt, bomen met een verhaal. Gina is een groot fan van de plannen. Het stadspark is een ontwerp van het architectenbureau Juurlink+Geluk!

Aflevering 2 – De aanleg van nieuw getijdenpark op het Eiland van Brienenoord

Gina is op  het Eiland Van Brienenoord waar een getijdenpark wordt aangelegd. Een voorloper van  Feyenoord City waar in de toekomst getijden parken worden aangelegd  in de buitenbocht van de Nieuwe Maas. Volgens de landschapsarchitect Wolbert van Dijk wordt de  Maas omgekeerd. De stad komt met z’n gezicht naar de Maas, rivieroevers krijgen zachte randen vol met planten en dieren en wellicht komt de bever ook weer terug uit het achterland naar de binnenstad. Nog meer natuurgebied in Rotterdam, voor de Rotterdammers.

Aflevering 1 – Het Hofbogenpark op zes meter hoogte boven de stad

Het is zover! Op de Hofbogen komt eindelijk het langverwachte Hofbogenpark. Een twee kilometer lang park op zes meter hoogte. Zo is het binnenkort mogelijk om van de binnenstad naar de buitenstad te wandelen door een groen landschap met vlinders, bijen en vol met speelse avonturen. Het ontwerp is van de Urbanisten. Dirk van Pijpe vertelt enthousiast over de nieuwe plannen.

Gina Kranendonk ontmoet het hoofd landschapsarchitectuur van de stad Annemieke Fontein

Gina fiets door de stad en ontmoet Annemieke Fontein, het hoofd landschapsarchitectuur: zij is zeg maar de ‘Mater familias’ van de 7 stadsprojecten. Fontein bewaakt de nieuwe grote stadsplannen en zorgt dat de plannen ten uitvoer worden gebracht. Burgemeester Aboutaleb is ook fan van de 7 projecten, met name die nieuwe parken in de haven. Hij vertelt enthousiast over zijn favoriete project op een internationaal congres. Rotterdam moet groener en met minder auto’s en Rotterdammers moeten er allemaal aan meewerken …wie is hier nou op tegen?

Aflevering 3 – Het nieuwe Hofpleinpark zo groot…

Aflevering 2 – De aanleg van nieuw getijdenpark…

Aflevering 1 – Het Hofbogenpark op zes meter ho…

Gina Kranendonk ontmoet het hoofd landschapsarc…