Rotterdamse Hare Krishna’s

Voor buitenstaanders lijkt de geloofsstroming ‘Hare Krishna’ op die van het boeddhisme of hindoeïsme. Maar niets blijkt minder waar. De Hare Krishna’’s geloven in tegenstelling tot de eerder genoemde geloofsstromingen in Krishna als een persoon waar zij een relatie mee aan kunnen gaan.

“Hare Krishna Hare Krishna, Krishna Krishna Hare Hare, Hare Rama Hare Rama, Rama Rama Hare Hare” is de mantra die zij zingen, ook wel chanten genoemd, als je hen voor bij ziet komen. Dit is een mantra die zij gebruiken om hun relatie met Krishna te herinneren en dient tevens om hun geest, maar ook die van omstanders te zuiveren. Zoals zij het beschrijven, komen de vibraties van de mantra via het oor naar het hart en kan dit een bepaalde uitwerking hebben bij de mensen. Ook andere levende wezens, dus ook planten en dieren, kunnen hier profijt van hebben.

Bij buitenstaanders op straat die geen kennis hebben van de beweegreden achter dit chanten, lopen de reacties dan ook uiteen. De ene persoon moet er spontaan om lachen, de ander begint te dansen en een anderen worden juist boos. Al met al een bijzondere ervaring.