Rotterdamse honden mogen weer een duik nemen in het Van Maanenbad

Dogparade 010 organiseert voor het vijfde jaar op rij de ‘pool party’ voor honden in het Van Maanenbad. Het populaire gratis zwemfeest voor honden vindt zaterdag 5 september plaats. Honden in alle soorten en maten mogen dan een duik nemen in het buitenbad en daar naar hartenlust twee uur lang spartelen en schoonspringen.
Initiatiefnemer Mieke van der Linden is blij dat het aquafeest ondanks corona toch door mag gaan. “We zijn zo verheugd dat het weer mag. Toen ik hoorde dat het buitenbad weer openging na de lockdown heb ik contact met de zwembadmanager opgenomen en die gaf gelukkig toestemming voor het zwemfeest.”

Zwembadmanager Jan Pott benadrukt wel dat ook in het zwembad de anderhalvemeterregels gelden. Hij gaat ervan uit dat iedereen zich daar aan houdt en dat de baasjes en de honden een paar “heerlijke uurtjes” hebben. “Dat is ieder jaar gelukt, dus in deze zomer ook.”

De Poolparty loopt zaterdag 5 september van 12 tot 14 uur en is voor zowel honden als baasjes gratis toegankelijk. De ingang naar het buitenbad loopt via de poort naast het overdekte bad. De organisatie heeft poepzakjes voor de honden ingeslagen.

Het zwemfeest voor honden is een initiatief van Dogparade 010 en het Van Maanenbad. De partijen werken ervoor samen met dierenwinkel De Rimboe, Grootzus en met verschillende vrijwilligers.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat