De horeca blijft minimaal tot 6 april gesloten en groepen groter dan 3 personen mogen tot 1 juni niet meer samenkomen. Dat is één van de nieuwe maatregelen die het kabinet bekend maakte op 23 maart. Bij veel horecaondernemers en evenementorganisatoren heeft dit nieuws erin gehakt en zorgt het voor onzekerheid over de toekomst. Maar die nieuwe maatregelen, die gelden tot 1 juni, wat voor invloed hebben die eigenlijk?
Tobias Prins, mede-eigenaar van restaurant Altijd In De Buurt en Prins Bookings aan de Weena, ziet de komende tijd somber in: “Ik denk dat er een verlenging komt op de sluiting van de horeca. Je mag namelijk niet met grote groepen bijeen komen en in de horeca gebeurt dat wel, ook al is er ruimte tussen de tafels.” Als de sluiting inderdaad verlengd wordt, voorspelt Tobias at veel zaken failliet zullen gaan.
Ook Sam Hoffstaetter, mede-eigenaar van Stalles en Vibes aan de Nieuwe Binnenweg, is aan het klussen geslagen. “We proberen het positief in te zien; nu we gesloten zijn kunnen we dingen aanpakken die eerst niet konden.” Toch blijven de twijfels bij Sam aanwezig; het is namelijk onduidelijk hoe de uitbetaling van de vergoedingen van de overheid zullen gaan. Het is dus de vraag of deze investeringen in de zaak op de lange termijn te veroorloven zijn.
Littekens
Dat deze crisis littekens gaat achterlaten in de stad is volgens Willem Janssen, eigenaar van H2otel in de Wijnhaven, duidelijk: “Er zullen veel ondernemingen verdwijnen. Daarnaast denk ik ook dat dit iets is wat de geschiedenisboeken ingaat en wat we zullen vertellen aan onze kinderen.”
Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat