Eerste teaser: Nieuwe Instagram-serie De Wacht over verzetsheld Wijnand Pijpers

Wijnand Pijpers is een jongen van 18 jaar, als op 14 mei 1940 Rotterdam door de Duitsers wordt gebombardeerd. Wijnand komt dan in verzet, en zijn leven zou nooit meer hetzelfde zijn. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OPEN Rotterdam (@openrotterdam)

Vanaf maandag 21 april tot en met woensdag 5 mei volg je dagelijks op Instagram het verhaal van de verzetskrant ‘De Wacht’ van verzetsleider Wijnand Pijpers en zijn verzetsgenoten! Met de krant informeren en mobiliseren zij Rotterdammers, waar we vandaag de Instagram-app voor zouden gebruiken. De serie van filmmaker André Pijnappel wordt dan ook volledig uitgezonden op de Instagramkanalen van De Wacht en OPEN Rotterdam.

De serie van filmmaker André Pijnappel wordt volledig uitgezonden in de Instagram Stories. Anders dan vergelijkbare Instagram-producties, zoals Eva Stories en Oorlog Stories, focust ‘De Wacht’ zich op het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam. Het verhaal is gebaseerd op het leven van Wijnand Pijpers, de leider van een Rotterdamse verzetsgroep, die vanuit het oude Sint Franciscus Gasthuis de verzetskrant ‘De Wacht’ uitbracht. In het boek ‘Onze vaders in verzet’ van Aad Kosters en Pierre Pijpers werd zijn verhaal eerder verteld.

De serie is vanaf 21 april ook te kijken op OPEN Rotterdam TV.