Rotterdamse jongeren naar Londen om te stoepranden

Sinds deze week heeft ook Londen kennis gemaakt met het oer-Hollands stoepranden. Negen Rotterdamse jongeren zijn donderdag afgereisd naar de Londense wijk Bankside om te stoepranden met mensen uit de hele wereld.

Het initiatief kwam tot stand door een samenwerkingsverband tussen het Londense MergeFestival, Museum Rotterdam, Thuis Op Straat en DOCK. De jongeren hebben daar twee dagen lang met mensen uit de wereld mogen stoepranden. De Rotterdammers hebben niet alleen het spel uitgelegd aan de Londense jeugd, maar hier en daar werd ook een set stoepranden uitgedeeld ter promotie van het spel.

Stoepranden is een balspel dat vroeger veel op straat werd gespeeld. Het wordt meestal door ten minste twee personen gespeeld op een straat met opstaande trottoirbanden. De deelnemers staan op de stoep aan weerszijden van de straat. Wie aan de beurt is probeert de bal precies op de rand aan de overkant te gooien.

Op zondag 16 september 2018 vindt het NK Stoepranden plaats in Rotterdam, in het Excelsior-stadion Woudestein.
In 2015 namen Thuis Op Straat en BuurtLAB het initiatief om weer te gaan stoepranden. Dit straatspel is een mooie manier om mensen van alle leeftijden met elkaar te verbinden. Vanuit het Open Rotterdams Kampioenschap Stoepranden is het Nederlands Kampioenschap ontstaan, dat inmiddels omarmd is door Jantje Beton.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat