Rotterdamse jongeren willen hun dromen waarmaken bij de Buzinezzclub

In Rotterdam zijn veertig jongeren gestart met het programma van de Buzinezzclub. Dit heeft als doel om de bijstandsuitkering te verlaten en werk te vinden, een opleiding te volgen of een eigen onderneming op te starten. De komende maanden volgen deze jongeren het intensieve trainingsprogramma van de Buzinezzclub, waarbij het draait om het waarmaken van dromen en het ontwikkelen van een ondernemende houding.

Mirjam Sterk, ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid, gaf in haar afscheidstournee het startschot voor het programma. Ook ontvingen de geslaagde jongeren van de vorige ronde hun certificaat uit handen van de ambassadeur. Daarbij presenteerden zij de bijzondere successen die zij door het programma van de Buzinezzclub hebben behaald.

De Buzinezzclub begeleidt al sinds 2009 Rotterdamse jongeren met een bijstandsuitkering naar een opleiding, baan of bij de start van een eigen onderneming. Dit jaar nemen landelijk 280 jongeren deel aan de Buzinezzclub, waarvan jaarlijks 80 jongeren in Rotterdam. Gemiddeld behaald 60% van de jongeren bij de Buzinezzclub succes. Van de deelnemers wordt 10% ondernemer, 20% vindt werk en 30% gaat een opleiding volgen. Momenteel opereert de Buzinezzclub in de regio’s Den Haag, Drechtsteden en Rotterdam. Jongeren met een bijstandsuitkering kunnen bij de Buzinezzclub kosteloos workshops volgen van toptrainers. Na het vaste halfjaar met workshops en trainingen, worden de jongeren nog gemiddeld twee jaar begeleid door een coach. 

Professionals en ondernemers die hun kennis met de jongeren willen delen als coach of workshopleider kunnen zich via de website aansluiten bij de Buzinezzclub. Kijk hier voor meer informatie en het aanmeldformulier.
Foto: Jim Gregory